Over B & P

Boekenwurm

Anja
Anja, “de Boekenwurm”

Als je onze website regelmatig bezoekt zul je merken dat veel boeken betrekking hebben op literatuur en de gezondheidszorg. De zorg is de link naar de Pleeg. Ik ben zelf niet zo mobiel. Daarom is internet een uitstekend medium voor mij. Ik kan hierdoor meer contacten leggen. Al een aantal jaren heb ik regelmatig boekbesprekingen voor diverse sites op het internet geschreven. Ik heb ook ook aan het weekblad Margriet een interview gegeven, zie: Interview Anja met het weekblad Margriet.

Pleeg

Eric en onze hond
Eric, alias Pleeg, en onze hond

In 1996 kwam ik in aanraking met het internet. Ik werkte mee aan een van de eerste sites voor verpleegkundigen en verzorgenden. Ik heb een tijdlang voor deze internetsite gewerkt en het nieuws vergaard over de zorg. Ik verzorgde ook de nieuwsbrief voor deze internetsite. Ik heb onder andere meegewerkt aan het boekje “Internetadressen voor verpleegkundigen en verzorgenden” wat in november 1999 is uitgegeven door het Landelijk Centrum Verpleging en Verzorging, later opgegaan in de V&VN. Dit boekje was het eerste met links speciaal voor de verpleging en verzorging. Ik heb ook een tijd lang de rubriek Webwijs en de nieuwsrubriek verzorgd in het vakblad Nursing. Ik werk nu weer als verpleegkundige op een afdeling chirurgie in een ziekenhuis.

Over de website

Onze eigen site, mag zich verheugen in een steeds groter bezoekersaantal. Op 30-09-2003 hakken we de knoop door en we starten met onze eigen domeinnaam Boekenwurm en Pleeg. We zijn nu één van de oudere sites op internet. Om wat uit de kosten te komen verkopen we via onze site boeken en andere artikelen door middel van het partnerprogramma van BOL.com. We zijn onafhankelijk en willen dit graag zo houden
Door het grote aantal jaren op internet is er een heuse databank ontstaan waarin veel boekrecensies en andere besprekingen zijn te vinden. Met al die boeken geeft het een aardig tijdsbeeld van de afgelopen jaren. Alle boeken worden door ons ook daadwerkelijk gelezen. Twee jaar geleden hebben we grote opruiming gehouden en zijn er een groot aantal gedateerde boeken gesneuveld.
In februari 2010 zijn we gestart met de verkoop van digitale boeken via de site. In oktober van 2013 bestaat de website Boekenwurm en Pleeg 10 jaar met een eigen domeinnaam. In 2014 draait Boekenwurm en Pleeg op een eigen server.
Regelmatig vernieuwen we onze site.

Bekijk ook de tijdslijn van de website Boekenwurm en Pleeg

Bijgewerkt: 20 januari 2015

Geef een reactie

Lezen Kijken Luisteren Verplegen Bespreken