Categorie archief: Gedichten

De trein schrijft liedjes van verlangen, diverse auteurs

de trein schrijft liedjes van verlangen

De trein schrijft liedjes van verlangen is een bloemlezing van Nederlandstalige gedichten uit de 19e en vooral 20e en 21e eeuw. Het is  samengesteld door Henny Vrienten, bekend als zanger van de band Doe Maar.

Een gedicht wil ik graag met je delen. Lees verder De trein schrijft liedjes van verlangen, diverse auteurs

Mi have een droom. Ramsey Nasr

Ramsey Nasr (foto Marco Bakker)
Ramsey Nasr (foto Marco Bakker)

Als Dichter des Vaderlands ontpopte Ramsey Nasr zich tot een uiterst betrokken poëet: behalve op de dichterpagina liet hij vaak van zich horen op de opiniepagina´s van de krant. Omdat die artikelen een onderdeel vormen van zijn dichterschap des Vaderlands, staan in deze bundel de opiniërende stukken schouder aan schouder met alle poëzie die hij tijdens zijn vierjarig termijn schreef. We leren de Dichter des Vaderlands erin kennen als een scherp en vurig redenaar, maar ook als de schepper van zuivere en intieme liefdeslyriek. Ramsey Nasr stem is nauw verbonden met zijn poëzie. Om die reden is een cd bijgevoegd waarop de dichter zijn eigen werk voordraagt. Lees verder Mi have een droom. Ramsey Nasr

Namens de ander, Ester Naomi Perquin

Ester Naomi Perquin
Ester Naomi Perquin

Namens de ander is de tweede bundel van Ester Naomi Perquin.

Ester Naomi Perquin debuteerde in het voorjaar van 2007 met de bundel Servetten halfstok. De bundel werd genomineerd voor de Buddingh´-prijs, bekroond met de debuutprijs van Het Liegend Konijn 2007 en de Eline van Haarenprijs 2008.

Lees verder Namens de ander, Ester Naomi Perquin

Related Images:

Concordia Versterkte Gedichten, Huub van der Lubbe Bart de Ruiter Jan Robijns

Concordia

Het regent en het is somber buiten. Toch voel ik me blij. Vooral als ik langs de boekenkast loop en mijn blik valt op, de dichtbundel, Concordia Versterkte gedichten.
Aan dit boekje bewaar ik een fijne herinnering. Een kopje koffie en met een glimlach op mijn gezicht blader ik het weer door. Lees verder Concordia Versterkte Gedichten, Huub van der Lubbe Bart de Ruiter Jan Robijns

De herfst van Zorro, Al Galidi

Rodaan al Galdi
Rodaan Al Galdi

Ik keek vroeger altijd graag naar Zorro. Toen ik de titel De herfst van Zorro zag, wilde ik daar meer over weten. Want voor mij is er maar een Zorro.

Al snel las ik het volgende: Zorro is oud geworden. Zijn masker gooide hij weg en hij begint gedichten te schrijven.

Verder hoefde ik niet te lezen, ik wist dat ik deze bundel met gedichten moest lezen.

Lees verder De herfst van Zorro, Al Galidi