Categorie archief: Film/dvd

Publieke Werken, Joram Lürsen

Publieke werken

In deze tijd is het gezellig om samen naar de film te gaan, We kozen voor Publieke Werken die gebaseerd is op de roman van Thomas Rosenboom. De roman is in 2000 bekroond met de Libris Literatuurprijs. Regisseur Joram Lürsen en scenarioschrijver Frank Ketelaar hebben deze roman verfilmd. Het draait allemaal om het Victoria hotel in Amsterdam Door digitale trucs is het Victoria Hotel van een dromerige schoonheid, terwijl het anno nu verworden is tot een afgeleefd toeristenhotel.

Lees verder Publieke Werken, Joram Lürsen

Bloed, zweet en tranen, Diederick Koopal

Bloed, zweet en tranenHij was mateloos populair, en veel mensen hebben hem nog gekend. De film laat een waarheidsgetrouw beeld zien van deze volkszanger. De film gaat over drie belangrijke fases in Hazes leven: zijn jeugd in de jaren 60, de jaren 80 en zijn doorbraak en zijn laatste levensjaar. Martijn Fischer speelt geweldig als Andre Hazes, de gelijkenis met Hazes is treffend en hij speelt met verve Andre Hazes. Bloed zweet en Tranen is een bijzonder mooie film ook voor mensen, zoals wij die nooit fan zijn geweest van Andre Hazes, het handelt over het leven van een markante persoonlijkheid.

Lees verder Bloed, zweet en tranen, Diederick Koopal

Related Images:

Michiel de Ruyter, de film

Michiel de RuyterSchuin tegenover Michiel de Ruyter’s voormalige woonhuis op de Prins Hendrikkade 131 vond 26 januari 2015 in Het Scheepvaartmuseum de wereldpremière plaats van Michiel de Ruyter, een avonturenfilm over het leven van Nederlands grootste admiraal en zeeheld.

Lees verder Michiel de Ruyter, de film

Related Images:

Angelique, Marquise des Anges (2013)

Angelique (2013)
Angelique (2013)

 

Ik lees op I-tunes dat er een nieuwe Angelique is, december 2013, met actrice Nora Arnezeder. Jaren geleden heb ik al de boeken gelezen. De films gezien met Michelle Mercier en Robert Hossein maar dat is al lang geleden. Dus eerst de trailer bekeken en die sprak me wel aan. De film heeft niet in de Nederlandse bioscopen gedraaid maar is wel op dvd verkrijgbaar. Lees verder Angelique, Marquise des Anges (2013)

Related Images:

Les Miserables, Tom Hooper

Les Miserables

Les Misérables is gebaseerd op een boek van Victor Hugo. De roman was Victor Hugo’s felle aanklacht tegen de onmenselijke leefomstandigheden in het Frankrijk van die tijd, het eerste kwart van de negentiende eeuw. De eerste keer dat we de musical zagen was jaren terug in Londen en wat later in het Luxor theater in Rotterdam. En nu voor het eerst in de bioscoop. Allebei hebben we ons favoriete lied in Les Mis, voor de een is dat Who am I? en voor de ander I dreamed a dream. De musical in de theaters had veel indruk op ons gemaakt maar zou de film ook zoveel indruk maken? De film die wij gezien hebben neemt de musical van het jaar van ons trouwen 1985 als uitgangspunt. Lees verder Les Miserables, Tom Hooper

Related Images: