Categorie archief: Boekennieuws

Nominaties voor NS Publieksprijs 2015

NS publieksprijs 2015In de wereld draait door zijn de 6 genomineerden bekend gemaakt voor de NS publieksprijs. Van woensdag 22 oktober tot en met woensdag 19 november kun je weer stemmen op je favoriete boek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. Het Nederlandse publiek kan via www.nspublieksprijs.nl of in de eigen boekhandel of bibliotheek stemmen op één van deze zes genomineerden of op een oorspronkelijk Nederlandstalig boek naar keuze.

Lees verder Nominaties voor NS Publieksprijs 2015

Related Images:

Henning Mankell overleden

HenningMankell
Henning Mankell

Henning Mankell is 5 oktober in de ochtend overleden in zijn slaap. In één van zijn laatste boeken, Drijfzand, reflecteert hij op leven en dood nadat bij hem in 2014 longkanker is geconstateerd. Uiteindelijk is deze ziekte hem fataal geworden.  In het verleden  hebben we een aantal boeken van de Zweedse schrijver Henning Mankell besproken.

Lees verder Henning Mankell overleden

Related Images:

Boekenweek 2015

Boekenweek 2015 Voor de tweede keer vieren Vlaanderen en Nederland samen de Boekenweek, een jaarlijks terugkerend feest van het Nederlandstalige boek in Noord en Zuid. De 80ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 7 maart tot en met zondag 15 maart 2015. Traditiegetrouw start de Boekenweek met het Boekenbal.

 

Lees verder Boekenweek 2015

Het best verkochte boek 2014

Boeken Top tien Kieft van Michel van Egmond is het best verkochte boek van 2014. Kieft won ook al de de NS Publieksprijs. Op de tweede plaats staat Band-it! van Colleen Dorsey. Esther Verhoeff staat met de Kraamhulp op de derde plek. In 2014 is in totaal voor € 485,1 miljoen aan algemene boeken verkocht.

Lees verder Het best verkochte boek 2014

Related Images:

Woensdag 1 Oktober start Kinderboekenweek 2014

kinderboekenweekHet Kinderboekenbal is de aftrap van de Kinderboekenweek van 1 t/m 12 oktober 2014. Met een daverend feest in wordt vandaag de Kinderboekenweek ingeluid. Dit jaar is het zestigjarig bestaan van de Kinderboekenweek. In 1954 organiseerde de CPNB de eerste Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is: Feest. Harm de Jonge schrijft het Kinderboekenweekgeschenk en Marit Törnqvist het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Lees verder Woensdag 1 Oktober start Kinderboekenweek 2014

Related Images: